iPhone kategorisinde ve Önemli Başlıklar forumunda bulunan, Versiyon geçişleri için temel konu. konusunu görüntülemektesiniz, Konu içerigi kısaca : İlk yöntem olarak aşagıdaki konuyla deneyiniz. http://www.iphoneyardim.net/iphone_g...tml#post399016 Arkadaşlar bilindiği üzere yakın bir geçmişe kadar kullandığımız tinyumbrella uygulaması ile almış oldugumuz shsh kaydıyla ...
İlk yöntem olarak aşagıdaki konuyla deneyiniz.
http://www.iphoneyardim.net/iphone_g...tml#post399016
Arkadaşlar bilindiği üzere yakın bir geçmişe kadar kullandığımız tinyumbrella uygulaması ile almış oldugumuz shsh kaydıyla versiyonlar arası geçiş yapabiliyorduk.
Fakat yine Apple yaptı yapacağını ve bir şekilde bu açığı kapattı. Cihazlar 1015,3194,20 gibi hatalar almakta ve versiyon yükleyememekte ve hata almaktadır.
Aslında versiyon yüklenmekte ama cihazlar recovery de (itunes-kablo) kalmakta ve ne umbrella ne de ireb ile bu ekran geçilememekte. Önceden bu şekilde kaldıgında ise redsn0w ile jb yapılarak bu ekran geçilebilmekte ve sorunsuz kullanılmaktaydı,fakat artık bu şekilde yapıldıgında cihazınız FU bile olsa hat gelmemekte. Sadece en üst sürüme yükseltilerek kullanma mecburiyetinde kalıyoruz ki bunlardan biri de benim.
Yapılması gereken versiyon yükseltme,düşürme ve hatta aynı versiyonu atmak için bile sadece custom dosyalardır.
Gelelim yöntemimize
*Öncelikle CFW atabilmek için cihazımızın jailbreakli olması gerekmektedir.hali hazırda tethered de olsa tüm versiyonlar için jb vardır,detaylar için Jailbreak & Unlock kısmına bakabilirsiniz.
*Başlat/Çalıştır kısmına C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts yazıyoruz açılan pencereden not defterini seçiyoruz ve HOSTS dosyamızı not defteri ile açıyoruz. açılan pencerenin en alt satırına 74.208.10.249 gs.apple.com yazıp kaydedip bilgisayarımızı tekrar başlatıyoruz.
*şu anda hali hazırda sorunsuz olan (untetheterd) versiyon 4.3.3 olduğu için,bu versiyon üzerinden anlatacağım,ama sizlerde diğer versiyonlar için Jailbreak & Unlock kısmına bakabilirsiniz.
*Bunun için alttaki ilk linkten sn0wbreeze 2.7.3 indirip ikinci linkteki konudaki anlatımıyla kendimize 4.3.3 bir Cfw oluşturuyoruz. Bunun için pcde hazırda 4.3.3 fw olması gerekir.
Sn0wbreeze 2.7.3 Çıktı / 4.3.3 Untethered JB / Windows
4.3 ve 4.3.1 Tethered Jailbreak / Windows / Sn0wbreeze
*Cihazımızı iReb ile DFU moda alıyoruz.
iH8sn0w.com
*Tinyumbrella açıp advanced sekmesine gelip sadece üçüncü seçenekte işareti kaldırın ve start tss server basın.
The Firmware Umbrella - TinyUmbrella
*iTunes açın ve klavyeden shifte basılı tutarken itunestan restoreyi tıklayarak yükleme yapın.
Baseband sürüm ne olursa olsun farketmezmi herkes icinmi geçerli acaba?
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=38.764415,30.542908
Baseband FU cihazlar için önemli değildir, yanlız simlock cihazlarda da yükselen baseband düşmez.
Peki ozaman benim baseband 03.10.01 bende sorun olurmu?
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=38.764419,30.543332
cihaz FU ise olmaz dostum,baseband sim kilitli makinalarda önemlidirki zaten uzun bir süredir yazılımsal unlock yok.
Cihazım fu yani tiny ile yapabilirim gönül rahatlığıyla yani dimi
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=38.765341,30.543647
değerli adminim yani shsh kaydı bulunmadığı halde hali hazırda kullandığım 4.2.1 sürümden 4.3.3 sürümüne bu yöntemle geçiş yapabileceğim öyle mi? cihazım yurtiçi 3GS..