iPhoneYardim.net'e Hoşgeldiniz

Sosyal Medya:

Facebook Sayfamız Twitter Sayfamız YouTube Sayfamız FeedBurner RSS Kaynağımız Lokal RSS Kaynağımız

Üye Girişi

Henüz Kayıt Olmadınız mı?
Kayıt olmak için Tıklayın!


Toplam 5 Sayfadan 1. Sayfa 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 31 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.

 

iPhone Terimler Sozlugu

iPhone kategorisinde ve Önemli Başlıklar forumunda bulunan, iPhone Terimler Sozlugu konusunu görüntülemektesiniz, Konu içerigi kısaca : Firmware (FW) : iPhone ve iPod Touch'lar icin apple tarafindan yazilan isletim sistemleridir.. Apple tarafindan yazilan firmware'ler iTunes uzerinden son kullanicilara sunulmaktadir. ...

  1. #1
    Administrator TaRuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye No
    3
    Şehir
    Sivas
    Mesajlar
    8,357
    Beğenildi
    189 kez
    Cihaz
    4S / FU
    2.Cihaz
    3GS / FU
    Firmware
    5.1.1
    Bloglar
    5

    Post iPhone Terimleri !

    Firmware (FW): iPhone ve iPod Touch'lar icin apple tarafindan yazilan isletim sistemleridir.. Apple tarafindan yazilan firmware'ler iTunes uzerinden son kullanicilara sunulmaktadir. Firmware'ler halen, zaman zaman guncellemeler ve duzenlemeler yapilip yenilenmektedir.

    Custom Firmware (CFW): Kişiselleştirilmiş yazilim anlamina gelmektedir. Son olarak Devteam'in yaptigi PwnAge isimli program sayesinde orijinal firmware dosyasi uzerinde oynama yapilarak olusturulan firmware'lere verilen addir.

    Ornek vermemiz gerekirse : Neredeyse her firmware guncellemesinde baseband yukselmektedir. Bu durum yurtdisindan gelen cihazlarin sim kilitlerinin aktif hale gelmesini saglamakta. Bunun onune gecebilmek icin baseband yukseltmeyen custom firmwareler hazirlaniyor. Ayni sekilde iTunes un yaptigi aktivasyon islemini otomatik olarak yapan custom firmwarelerde hazirlamak mumkun veya isletim sistemine daha fazla yer ayirmak ve sistemi rahatlatmak isteyen kullanicilar, orijinal sistem alani 544 mb iken 2 GB - 3 GB veya istedikleri kadar alan kullanabildikleri CFW ler yapabilmektedirler.

    DFU (Devices Firmware Upgrade) Mode : Firmware yukseltme modu olarak cevirebiliriz.

    DFU Mode'a Nasil Gecilir:
    1- iTunes acik iken cihazinizi bilgisayara baglayin.
    2- Home ve Power tuslarina cihaz kapanana kadar basili tutun.
    3- Ekran karardiktan 5 sn sonra power tusunu birakip home tusuna basmaya devam edin.
    4- 5 - 6 sn sonunda iTunes Recovery Mode'a alindigini bildiren uyari gorunecektir.
    5- Ekranda hicbirsey gorunmeyecek, tamamen karanlik olacaktir.

    Not : DFU mode'da yapilan restore islemi kesinlikle butun dosyalari silmektedir. Cihaziniz tamamen temizlenecektir.

    Restore Mode : Onarim islemlerinin yapildigi mode olarak aciklayabiliriz. Cihaz tamamen sifirlanmaz. Bilgilerin tumu silinmez. Ancak eksikler hatalar vs. duzeltilir.

    Restore Mode'a Nasil Gecilir:
    1- iTunes acik iken cihazinizi bilgisayara baglayin.
    2- Home ve Power tuslarina, ekran kararana kadar, birlikte basili tutun. Karardiktan sonra 7 sn bekleyin.
    3- Ekrana elma logosu geldiginde power butonunu birakin, sadece home butonuna basili tutun.
    4- iTunes Recovery Mode ile baglanildigina dair bir uyari mesaji verecek.
    5- Ekranda iTune ve Kablo isareti goruyorsaniz basari ile Recovery Mode a gectiniz demektir.

    Baseband(BB): Kaba tarifiyle : iPhone'larda cihaz ve servis saglayici arasindaki baglantiyi ve mudahaleleri yapan bolum diyebiliriz. Genel olarak yeni cikan firmware'ler ile yukselir. Telefonunuzun basebandini Ayarlar / Genel / Hakkinda bolumune gelerek Modem Firmware'ine bakarak gorebilirsiniz.

    Restore: Cihazinizi ilk aldiginiz gune, yani fabrika ayarlarina donecek sekilde silme islemidir.. Bilgisayarlariniza yaptiginiz format isleminin aynisi diyebiliriz.

    Sync (synchronize): Turkceye eşzamanlama olarak çevrilebilir. iTunes uzerinden oluşturdugunuz Library bolumunuzun tamamini veya bir kismini telefonunuza gonderme islemidir.

    Wi-Fi (Wireless Fidelity): Kablosuz modem uzerinden yapilan, kablosuz internet baglantisidir.

    EDGE/3G: Servis saglayiciniz uzerinden direk hattiniz araciligi ile size sagladigi internet baglantisidir. Ulkemizde kisa sure once hizmete giren 3G, Edge 'e gore daha hizlidir..

    IMEI: GSM cihazlarinin her birine uretim asamasindayken verilen dijital kimlik numarasi olup cihaza ozeldir.. Cihazinizin arama ekraninda *#06# tuslayarak IMEI numaranizi ogrenebilirsiniz.

    Cydia: iPhone Jailbreak işleminden sonra telefonunuzda göreceğiniz yeni ikonun adı, ekleyeceginiz kaynaklar icinden program, oyun, patch, tema vs. vs. kurabileceginiz programdir. Pek çok uygulamayı telefonunuza cydia sayesinde kuracak ve kaldıracaksınız.


    Source: Kaynak anlamina gelen kelimemiz aslinda cydia icerisine eklenebilecek, program, oyun, temalari vs. icerisinde barindiran kaynaklari ifade etmektedir. orn : cydia.iphoneyardim.net

    Reboot: Cihazi yeniden baslatmak anlamindadir. Orijinalde restart yapabileceginiz bir menu yoktur. Ancak manuel olarak kapat - ac yapabilir veya sbsettings isimli programi cydia uzerinden yukleyip onunla yapabilirsiniz.

    SSH/SSL: Cydia uzerinden yukledikten sonra cihaziniza SFTP protokolu uzerinden FTP programi ile baglanip, istediginiz sekilde dosyalara erismenizi saglayan kucup programciktir.

    HomeButton: Cihazinizin ekraninin altinda bulunan tek butondur.

    PowerButton: Cihazinizin ust kisminda bulunan tek butondur.

    Backup : Yedekleme anlamindadir. iTunes'a bagli iken cihazinizin uzerine sag tikladiginizda acilan menu icerisinden, Backup secenegini sectiginizde, butun resimlerinizi, rehberinizi, oyunlarinizdaki save'lerinizi vs. yedeklemis olursunuz.

    Guncellemeler ve eklemeler yapilacaktir..
    Konu JaY tarafından (19.05.10 Saat 14:19 ) değiştirilmiştir.


  2. #2
    iCemi SantiCancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye No
    9
    Mesajlar
    9
    Beğenildi
    0 kez

    Standart

    iPhone ile lgili işlem yapmak, bilgi almak, araştırma yapmak istediğiniz zaman, mutlaka terimler ve kısaltmalar ile karşılaşacaksınız. İlk başta içinden çıkılmaz gibi görünse de zaman içersinde farketmeden hepsini bilmeye, hatta bu kısaltmalar ile yazışmaya, bilgi alış verişine başlıyorsunuz. Alfabetik sıra ile terimleri incelemeye başlayalım.

    Activate(d):

    iPhone’u ilk açtığınızda karşınıza çıkan “activate” ekranının safdışı bırakılması. Jailbreak ile aynı şey değildir.

    Baseband [BB]:

    iPhone’unuzda Settings > General > About ‘a girdiğinizda “Modem Firmware” adı ile karşınıza çıkar. 04.01.13_G, 04.02.13_G, 04.03.13_G gibi farklı versiyonları vardır.

    Bootloader [BL]:

    Genellikle karşınıza BL 4.6 ya da BL 3.9 olarak çıkacak olan bootloader, bir cihazın açıldığı zaman içinde bulunan işletim sistemini yüklemesi için gereken minik programdır. iPhone, 1.1.1 OTB’a kadar BL 3.9 ile 1.1.2 itibari ile BL 4.6 ile satışa sunulmuştur.

    DFU Mode:

    Device Firmware Update Mode’un kısaltımışı. Telefonun Home tuşu ile açma kapatma tuşuna aynı anda basıp, telefon kendi kendine kapandığında home tuşuna basmaya devam ederek girilen moddur, genellikle firmware’i 1.1.1′e düşürmek için kullanılır. DFU Mode’dan çıkmak için iBrickr isimli program gerekebilir.

    Elite Dev-Team:

    Elite ve Others olarak da bilinen iPhone için program yazan gruplardan biri.

    Firmware [FW]:
    Telefonun içindeki yazılımdır. 1.0.0, 1.0.2, 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3 gibi çeşitleri vardır.

    GeoHot:


    iPhone ilk çıktığında, AT&T kısıtlamasını ilk kıran yani Unlock eden George Hotz isimli gencin rumuzu. Kendisi hala iPhone unlock, jailbreak ve activate gibi işlemler üzerinde çalışmalarını başarı ile sürdürmektedir.

    H/W Unlock:

    Hardware unlock, yazılım dışında, telefonun içinin açılmasını gerekli kılan unlock işlemidir. 1.1.2 OTB iPhonelar için Test Point 55 ismi verilen H/W Unlock yöntemi mevcuttur.

    iBrickr:

    Telefonunuzu DFU Mode’dan çıkartmak için kullanılan program. Bunun yanı sıra bir çok özelliğe sahiptir. Telefonu 1.0.2 firmware’e indirmek gibi.



    IPSF:


    iPhone Sim Free. Ücret karşılığı satın alınan iPhone’u her sim kart ile kullanabileceğiniz program.


    iTunes:

    Apple’ın iPhone, iPod gibi ürünlerinin ayarlarını yapabileceğiniz aynı zamanda Winamp gibi mp3 çalar programı. 7.5.0.20 gibi versiyon numaralarına sahiptir.

    Jailbreak:

    iPhone’un telefon özelliği dışında her özelliğini kullanabileceğiniz hale getirilmesi. Buna iPod Touch benzetmesi de yapılmaktadır. Installer vasıtası ile program kurulabilmesi, yani o kısıtlamaların kaldırılmış olması anlamına da gelmektedir.

    OTB:

    Out of the box. OOB, OOTB olarak da kullanılıyor. Anlamı aldığınız iPhone’un kutusundan çıktığı halindeki versiyonu. ör: 1.1.2 OTB, 1.1.2 versiyon yüklenmiş olarak satın alınan anlamına gelmektedir.

    Restore:

    Yazılımın yeniden ve en baştan yüklenmesi. Upgrade ile karıştırılmaması gerekmektedir.

    Upgrade / Update:

    Güncellemek. Genellikle telefonunuza versiyon yüklemesi yapacağınız zaman iTunes’da tıklayacağınız düğmenin adıdır. İstediğiniz versiyonu seçebilmek için windows işletim sisteminde shift tuşu ile beraber update’e, mac os x’te ise alt tuşu ile beraber update’e tıklamanız gerekmektedir.

    Unlock:

    iPhone’un telefon özelliğini devreye sokabilmeniz için yapılan işlem. Unlock edilmiş bir iPhone her türlü sim kartı ile çalışacaktır.

    Zibri:

    Uzun süre GeoHot’a yüklendikten sonra, GeoHot’un BL4.6′yı kırması ile beraber, ZiPhone yaratan kişinin rumuzu.

    ZiPhone:

    GeoHot ve Zibri’nin bilgisi ışığında, son zamanlarda bir arayüz ile sunulan iPhone’u kırmayı neredeyse zevksiz hale getirmiş program.
    Konu JaY tarafından (19.05.10 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir.


  3. #3
    HiperiKtif

    Üye No
    152
    Şehir
    iDünya
    Mesajlar
    3,917
    Beğenildi
    16 kez

    Standart

    Güzel paylaşım olmul elinize sağlık


  4. #4
    ●†●☆๑ஐ ♣♫ тнє вσσѕ ♫♣ ஐ๑☆●†● DJaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye No
    77
    Mesajlar
    8,095
    Beğenildi
    38 kez
    Cihaz
    4 / FU
    2.Cihaz
    3GS / SL

    Standart

    Eline saglik hocam.Guzel paylasim.


  5. #5
    HiperiKtif BAyj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye No
    186
    Şehir
    @Almanya
    Yaş
    22
    Mesajlar
    1,881
    Beğenildi
    1 kez

    Standart

    süper dostum

    3.1.3 Firmware Restore 5 dk Spirit JB 5 Saniye
    Reboot Sorunsuzsuz iPhone Paha Biçilemez

    iPhone 3Gs 32gb 3.1.3
    Msn: bayj@iphoneyardim.net




  6. #6
    HiperiKtif geYiq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye No
    5
    Şehir
    Eskisehir
    Mesajlar
    1,258
    Beğenildi
    4 kez

    Standart

    Bilgilendirme başarılı eyv
    - Ben aslında yoğum.


  7. #7
    iCemi HypeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye No
    125
    Şehir
    Ankara
    Mesajlar
    134
    Beğenildi
    0 kez
    Cihaz
    3G / SL

    Standart

    süper paylaşım +teşekkür

    Intel Celeron 1Ghz
    Kingston 128MB SD Ram
    64 MB Nvidia Graphic Card
    30GB Hard Disk Drive
    Realtek Ethernet Board
    Windows 98 Edition 16bit
    Sony PlayStation®1 | 64MB Memory | Gamepad
    iPhone 3g 8Gb Sim Lock!
    Korkmaz A325 Smart Tost Makinesi

    Haceli Senmisin ürkütme beni ?


Bu Konu İçin Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •